torsdag 14 juni 2012

Prinsessan Christina bestulen på smycken

Kungens syster, Prinsessan Christina, har blivit bestulen på smycken till ett värde av över 800 000 kronor. Bland annat försvann ett diadem värt 350 000. Diademet använde Prinsessan Christina på den senaste Nobelfesten. Smycken, bland annat ringar och manschettknappar, som Christina ärvt av sin mor, Prinsessan Sibylla, och farfar kung Gustav VI Adolf, saknas också. Även ett flätat stelt armband i guld, som Christina fått i gåva av Etiopiens kejsare Haile Selassie vid ett statsbesök 1956, blev också stulet.

Stölden skedde i Prinsessan Christinas och hennes makes lägenhet på Slottsbacken mitt emot slottet i Stockholm och det var Christinas man, Tord Magnusson, som upptäckte att smyckena fattades i kassaskåpet.
Inför en bjudning öppnade Tord kassaskåpet för att ta ut några smycken och upptäckte då att de var borta. Skåpet förvarades i en garderob i parets sovrum och nyckeln fanns gömd i en förvaringsbox som såg ut som böcker. En 19-årig bekant till paret har erkänt stölden och står nu åtalad. Den 19-åringe mannen har haft Tord Magnusson som mentor efter att ha kommit till Sverige som flykting 2010.

Stölden ska ha skett under två tillfällen i april och maj 2012. Vid ett tillfälle då 19-åringen var ensam i paret Magnussons lägenhet, hittade han av en slump nyckeln till kassaskåpet och stal då smyckena. De flesta uppger han, har sålts till två män i Göteborg. Det värdefulla diademet säger han sig ha kastat i Stockholms ström. Dykare från nationella insatsstyrkan har letat där, men inte hittat det.

Se fler bilder i bildspelet:
Prinsessan Christina på Nobelfesten 2011. Diademet hon bar då är nu borta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...