tisdag 20 mars 2012

Prins Charles och Camilla på besök i Norge- välkomnades av Mette-Marit och Haakon


Idag började Prins Charles och Hertiginnan Camillas besök i de skandinaviska länderna som ett led i markeringen av Drottning Elizabeths diamantjubileum efter 60 år på tronen. Prins Charles och Camilla anlände idag till Norge där de stannar i tre dagar innan de reser vidare till Sverige på torsdag och sedan till Danmark.
Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit tog emot Prins Charles och Camilla på Gardemoen flygplats i Oslo när de anlände med flyg under tisdag förmiddag.

På dagens program stod en ceremoni med kransnedläggning vid Nationalmonumentet på Akershus fästning och därefter ett möte med Statsminister Jens Stoltenberg.
Prins Charles och Camilla besökte också Nobels fredscenter tillsammans med Kung Harald och Drottning Sonja och de mötte där representanter från norska ungdomsorganisationer och togs emot av AUFs ledare (Arbeidernes ungdomsförbund) Eskil Pedersen. De fick här även möta och prata med ungdomar som överlevt tragedin på Utøya.

Under tisdagskvällen håller Kung Harald och Drottning Sonja middag för Prinsen och Hertiginnan på kungliga slottet i Oslo. Där kommer även Kronprinsparet, Prinsessan Märtha Louise och Prinsessan Astrid att närvara.

*Se bilderna här- Mette-Marit och Haakon tar emot på flygplatsen
*Bilder från dagen på Prins Charles och Camilla här

Uppdatering:
Se bilderna från kvällens middag på slottet i Oslo här 


.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...