torsdag 14 juni 2012

Prins Edward och Sophie besökte Gibraltar

The Countess of Wessex in Gibraltar

Sedan i måndags har Drottning Elizabeths yngste son Prins Edward och hans fru Sophie av Wessex varit på ett tre-dagars besök i Gibraltar. Den klippiga halvön gränsar till Spanien men är brittiskt territorium och Prins Edward och Sophie representerar Drottningen under sitt besök som är en del av diamantjubileet. Spanien har motsatt sig besöket och det har uppstått en del spänningar mellan länderna. Bland annat är man inte överens om fiskerättigheterna i sundet.

Detta var inget som Edward och Sophie märkte av under sitt besök. De blev varmt mottagna av Guvernör Sir Adrian Johns och många av de 28 000 invånarna hade gett sig ut för att få en skymt av de kungliga gästerna när de promenerade genom huvudgatan och senare invigde en ny park.

Under besöket hann Edward och Sophie med delta i en parad för att fira Drottning Elizabeths 86-års dag, besöka marinbasen där de fick se brittiska Royal Air Force flyga förbi och titta på den botaniska trädgården. Prins Edward avtäckte också en minnesplakett av deras besök vid Moorish Castle.

The Earl and Countess of Wessex in Gibraltar

The Earl of Wessex in Gibraltar

Se fler bilder från besöket här:
Besöket dag 1
Besöket dag 2
Besöket dag 3
*Artikel och bilder i Daily Mail här

Tidigare inlägg om Spaniens protest mot besöket i Gibraltar finns att läsa här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...