onsdag 13 juni 2012

Prins William och Catherine på besök i Nottingham med Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth besökte idag Nottingham som en sista del av de jubileumsbesök som hon har gjort runt om i landet. Prins Philip kunde inte delta vid dagens besök som det var planerat, utan stannade hemma för att återhämta sig efter den senaste veckans hälsoproblem.

Istället fick Drottningen sällskap av sin sonson Prins William och Hertiginnan Catherine. Paret körde från sitt hem i Anglesey på morgonen och mötte sedan Drottningen på Nottinghams järnvägsstation när hon och hennes stab kom med tåget.

De tre åkte sedan med bil till Old Market Square där de besökte Council House, Nottinghams stadshus. Innan besökte var över, steg de ut på stadshusets balkong och vinkade till de tusentals människor som hade samlats utanför för att få en glimt av kungligheterna.

Drottning Elizabeth vinkar från balkongen på Nottinghams Council House tillsammans med Prins William och Hertiginnan Catherine.

Bilder från My Nottingham News/ nottinghamcity.gov.uk

På programmet för dagen stod sedan ett evenemang i Vernon Park. Där bjöds det på musik- och sportunderhållning. Prins William höll ett tal och Drottning Elizabeth avtäckte en plakett.Fler bilder från CNNs Max Foster /Twitter:
Drottning Elizabeth, Prins William och Hertiginnan Catherine i Vernon Park i Nottingham.

Drottning Elizabeth anländer i turkos dräkt och hatt till Vernon Park.

Prins William och Catherine anländer. Catherine var för dagen klädd i en blå tweed-kappa från Missoni, senast använd under besöket på Fortnum and Mason tillsamman smed Drottningen och Camilla i mars.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...