söndag 23 december 2012

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifter sig den 8 juni

Foto: Patrick Demarchelier/ kungahuset.se
Datum för Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop är nu bestämt, meddelade hovet idag. Vigseln kommer att ske den 8 juni 2013 i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Paret tillkännagav sin förlovning den 25 oktober i år.

Prinsessan Madeleine och Chris har tillbringat den senaste veckan i Sverige och har då tillsammans med kungaparet kunnat diskutera detaljerna kring bröllopet och komma fram till ett datum som passar. Den 8 juni är en lördag och två dagar tidigare, den 6 juni, firas Sveriges nationaldag då hela kungafamiljen brukar vara samlad. Juni är en traditionell bröllopsmånad, både kungaparet och kronprinsessparet gifte sig i juni månad.

Slottskyrkan. Foto:kungahuset.se

Slottskyrkan har använts till många kungliga dop. Både Kung Carl Gustaf, Kronprinsessan Victoria, Prins Carl Philip, Prinsessan Madeleine och Prinsessan Estelle är döpta där.
När det har gällt bröllop har Storkyrkan ofta använts. Där gifte sig Kungaparet och Kronprinsessparet. Däremot gifte sig Kungens syster Prinsessan Christina i Slottskyrkan 1974 med sin make Tord Magnusson.

Hovet kommer att informera om fler detaljer kring bröllopet fortlöpande fram till den stora dagen. Uppdaterad information kommer att finnas på hovets hemsida och Facebook-sida.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...