måndag 2 juli 2012

Prins Albert och Charlene firar sin första bröllopsdag


Det har gått ett år sedan Charlene Wittstock gifte sig med Prins Albert och blev furstinna av Monaco. Bröllopet ägde rum under två dagar. Den 1 juli hölls den borgerliga vigseln i palatsets tronsal. Endast den närmaste släkten var inbjuden. Monacos invånare bjöds på cocktail buffé på palatstorget och på kvällen hölls det en konsert med Jean Michel Jarre nere vid hamnen Port Hercule.


Dagen efter var det dags för den kyrkliga vigseln som hölls den 2 juli på palatsets innergård. 3500 gäster var inbjudna så katedralen räckte inte till.
Efter vigseln åkte brudparet i kortege i en svart Lexusbil och stannade vid kyrkan Sainte Dévote för att traditionsenligt lämna brudbuketten där. På kvällen hölls en middag och bal för inbjudna gäster på Opera Garnier och på Monte Carlo kasinots terrass. Kvällens firande avslutades med ett stort fyrverkeri i hamnen.


 Charlenes bröllopsklänning var designad av Georgio Armani.Prinsessan Stephanie var en av gästerna på bröllopet när brodern Prins Albert gifte sig. Här med två av hennes barn, sonen Louis och dottern Pauline.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...