lördag 28 juli 2012

Kunglig publik på OS i London


Många av Europas kungligheter är samlade i London för att följa olympiaden som startade igång sina tävlingar på lördagen.

Prins Albert och Charlene av Monaco kom till London redan i början av veckan eftersom Albert är medlem av den internationella olympiska kommittén och har deltagit i den årliga generalförsamlingen. Charlene fotograferades tillsammans med Kronprinsessan Mary när de träffades vid fredagens öppningsceremoni.

Även Kronprins Frederik av Danmark är medlem av IOK och har befunnit sig i London under veckan där han bland annat deltog som en av löparna i fackelloppet med den olympiska elden. Nu finns också fler medlemmar av den danska kungafamiljen på plats för att följa tävlingarna. På lördagen sågs Drottning Margrethe, Prins Henrik, Kronprins Frederik , Kronprinsessan Mary och Prinsessan Benedikte på läktaren för att följa olika grenar, bland annat simning och handboll.

Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit satt jämte Luxemburgs Arvstorhertig Guillaume och tittade på simning.
När de anlände till simhallen Aquatics Centre hade flera kungligheter samlats på läktaren och satt på raderna jämte varandra. Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary var där samt Storhertig Henri av Luxemburg med fru Maria Teresa och deras barn Guillaume, Louis med sin fru Tessy, Felix och Alexandra.

Kronprinsparet av Nederländerna, Willem Alexander och Maxima, deltog vid invigningen på fredagen och vinkade åt den holländska OS-tuppen när de tågade in. De tittade också på simtävlingarna på lördagen och hade då sina tre döttrar med sig på läktaren. Kronprins Willem-Alexander och döttrarna Catharina-Amalia, Alexia och Ariane hade alla orange lagtröjor på sig. Kronprinsessan Maxima hade däremot valt en vanlig brun tröja.

Greklands ex-kung Konstantin och Drottning Anne Marie som numera bor i London finns också på plats under OS och sågs bland annat på invigningen.Yngste sonen Prins Philippos fanns också med dem på läktaren under lördagen.

På måndag kommer representanter från det svenska kungahuset att anlända till London. Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip stannar till den 3 augusti och sedan åker Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia mellan den 7-13 augusti.

Den franska tidningen Point de Vue har denna vecka ett kungligt OS-tema med Prins Albert och Charlene på omslaget.
Se bilder här:
Haakon och Mette-Marit- VG
Drottning Margrethe tittar på handboll- Ekstrabladet
Danska kungafamiljen på läktaren- Isopix
Mette-Marit och Haakon på läktaren- Isopix
Prins Albert och Charlene- Daylife
Maxima och Willem Alexander- Daylife
Bilder från invigningen- Hola
Kung Konstantin och Drottning Anne Marie- Daylife
Maxima och Willem-Alexander med sina döttrar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...