lördag 28 juli 2012

Olympiaden 2012 i London har startat

The Sun 28 juli 2012
OS i London har startat och på fredagen hölls den pampiga invigningen i närvaro av Drottning Elizabeth. Det blev också kvällen då Drottningen syntes i sin först filmroll.
Inför hennes entré på OS-arenan visades en filmsnutt där skådespelaren Daniel Craig i rollen som James Bond hämtar Drottning Elizabeth på Buckingham Palace. I filmen går sedan James Bond och Drottningen omgiven av sina corgi-hundar ut till en väntande helikopter. De flyger över London och hoppar fallskärm in på stadion. Jublet steg på arenan när sedan Drottningen gjorde entré tillsammans med Prins Philip och intog sin plats på läktaren. Hon hade exakt samma rosa klänning som på filmen och musiken som spelades var James Bond temat. "Vem lyckades övertala henne att göra detta", frågar sig tidningen Daily Mail dagen efter. Drottning Elizabeth är annars en parant dam som inte brukar medverka i några jippon, men har uppenbarligen en komisk ådra.

The London 2012 Olympic Torch Relay at Buckingham Palace
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
Dagen innan invigningen anlände OS-facklan till London och fackelloppet kom förbi Buckingham Palace där Prins William, Hertiginnan Catherine och Prins Harry tog emot och tittade på när Wai-Minglämnade över elden till John Hulse.

Även grevinnan Sophie av Wessex var utanför slottet och tittade på när facklan anlände tillsammans med sina två barn Louise och James.

The Olympic Flame arrives at Buckingham Palace
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
De välkomnade fackelbärare från tre av sina välgörenhetsorganisationer- Mountain Rescue, MapAction och Scout-föreningen.

Daily Express 27 juli 2012

Olympic Heads of Government Reception
Michelle Obama anländer till mottagningen på Buckingham Palace.
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr


Innan invigningen hölls på fredagen hade Drottning Elizabeth en mottagning på Buckingham Palace för statsöverhuvuden. Presidentfrun från USA, Michelle Obama anlände till slottet utan sin man den här gången. Flera kungligheter fanns med på mottagningen: Prins William och Catherine, Spaniens Drottning Sofia, Drottning Margrethe och Prins Henrik från Danmark, Kronprinsparet Philippe och Mathilde från Belgien, Fursteparet Albert och Charlene från Monaco, Storhertigparet av Luxemburg Henri och Maria Teresa samt Kronprinsparet från Norge Haakon och Mette-Marit.

Se bilder här:
Mottagningen på Buckingham Palace-Daylife
Fler bilder från mottagingen- DailyMail
Drottning Elizabeth på OS-invigningen- Daylife
Mer från invigningen- DailyMail
Catherine och William på invigningen- Daylife
William, Catherine och Harry tar emot OS-facklan- Daylife
Fler bilder från mottagningen av OS-facklan på Buckingham Palace
Prins Frederik av Danmark deltar i fackelloppet i London- torsdag den 26 juli
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...