söndag 29 juli 2012

Drottning Elizabeths och Prinsessan Annes OS-besök

 
The Sunday Telegraph 29 juli 2012
Drottning Elizabeth besökte OS-området Olympic Park under lördagen som var första dagen för tävlingarna. Tillsammans med Prins Philip, Prinsessan Anne och Londons borgmästare Boris Johnson blev hon visad runt i OS-byn där hon fick träffa deltagare, hon fick titta på utsikten i den nya OS-tornet Orbit Tower samt besöka simhallen där lördagens simtävlingar skulle sätta igång.

Dagen innan hade Drottningen deltagit i invigningen av OS och deltog själv i en film tillsammans med James Bond skådespelaren David Craig som blev mycket uppskattad. Borgmästare Boris Johnson som gick med Drottningen runt Olympic Park på lördagen berättade att Drottningen sagt att hon var nöjd med sin filmroll och att hon var intresserad av att veta om folk tyckte att det korta filminslaget var roligt.

Se filminslaget på Drottningen och James Bond här:
Vimeo
PurePeople

*Se bilder från Drottningens besök på Olympic Park här- Daylife

The Princess Royal at Loughborough University

Prinsessan Anne är engagerad i årets olympiad och är medlem av den internationella olympiska kommittén samt även ordföranden för den brittiska olympiska kommittén. Det var Prinsessan Anne som hälsade IOK medlemmarna välkomna och höll ett invigningsental vid öppnandet av IOK-mötet förra veckan.
Prinsessan Anne har själv deltagit i olympiaden. 1976 tävlade hon i ridsport för Storbritannien i Montreal. I årets OS tävlar hennes dotter Zara Phillips i samma sport.

På söndagen satt Prinsessan Anne på läktaren för att se sin dotter tävla i fälttävlan dressyr på förmiddagen. Jämte henne satt Prins Philip och danska Prinsessan Benedikte som också har en dotter som tävlar i ridsport i OS. Prinsessan Benediktes dotter Prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg tävlar för Danmark och deltog även i förra OS 2008 då hon vann ett brons.
Även Prinsessan Annes man Tim Laurence och sonen Peter Philips med sin fru Autumn satt med på läktaren för att följa Zaras tävling.

Se bilder på Prinsessan Anne här:
Prinsessan Anne tittar på dressyrtävlingarna- Daylife
Prinsessan Anne vid OS-invigningen- Daylife
Prinsessan Anne deltog när de brittiska laget anlände till OS-byn
Prinsessan Anne håller tal vid öppningsceremonin för IOK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...