fredag 8 juni 2012

Prins Carl Philip på Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards

 kungahuset.se

På torsdagskvällen var Prins Carl Philip prisutdelare då 30-års jubileet av Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Prins Carl Philip är beskyddare för konstnärsfonden som delar ut stipendier inom design, teater, musik och konst.

Under kvällen deltog även fondens grundare Marianne Bernadotte, änka efter kungens farbror Sigvard Bernadotte. Marianne är själv intresserad av konst och kultur och har varit skådespelerska med utbildning på Dramatens elevskola. I år är det tio år sedan Sigvard Bernadotte gick bort och hans födelsedag var just den 7 juni, samma dag som årets prisutdelning hölls.

Både kungligheter och kända artister var inbjudna till torsdagens festkväll. Prinsessan Christina var där med sin man Tord Magnuson. Drottning Noor av Jordanien och den tidigare kejsarinnan av Iran, Farah Diba, spred kunglig glans. Flera kända svenskar fanns på plats som Filippa Reinfeldt, Agnetha Fältskog, Carola Häggkvist, Lillbabs, Pernilla Wahlgren och Yvonne Ryding. Konferencier under kvällen var Kristin Kaspersen och Eurovision-vinnaren Loreen underhöll med sin vinnarlåt Euphoria och hon fick en kort pratstund med Prins Carl Philip som gratulerade henne till vinsten. Gästerna bjöds på middag och underhållning i Vinterträdgården och Prins Carl Philip hade Drottning Noor som bordsdam vid sin ena sida och Filippa Reinfeldt på sin andra.

Se bilder från kvällen här- Finest
Bilder på Prins Carl Philip
Bilder- IBL
Bilder- PPE Agency
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...