lördag 12 maj 2012

Kung Carl Gustaf i Tjeckien- och planeringen av Estelles dop

Kung Carl Gustaf har besökt Tjeckien i en delegation tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin mellan den 8-11 maj.
Syftet med en sådan här resa är att skapa nya kontakter som kan leda till utökat idé- och affärsutbyte. Kungen fick besöka flera fabriker, bland annat Skoda Transportation.

I en intervju med tidningen Aftonbladet under besöket i Tjeckien fick Kungen frågan om hur det går med planeringen av Prinsessan Estelles dop nu när han inte är hemma och kan vara med. "Jag hoppas att det pågår även om jag inte är med. Att det rullar på, det ska det göra", svarade Kungen. "Man behöver inte vara med på alla detaljer, men ibland får man dyka ner", fortsatte han.

Läs intervjun med Kungen i Aftonbladet här


Program för Prinsessan Estelles dop den 22 maj 2012

Foto:kungahuset.se
11.00-11.45 
Gästerna anländer till Kungliga slottet och Slottskyrkan

12.00-13.00
Dopceremoni i Slottskyrkan på Kungliga slottet
Ceremonin förrättas av ärkebiskop Anders Wejryd, överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och domprosten i Stockholm, Åke Bonnier. 

13.00
Gästerna lämnar Slottskyrkan

Cirka 13.15-14.30
Kungaparet ger en mottagning i Bernadottevåningen på Kungliga slottet


 Slottskyrkan på kungliga slottet. Foto:Kungahuset.se

Till dopet är 400 gäster inbjudna, fler rymmer inte Slottskyrkan. Släktingar både från Victorias och Daniels sida ska få plats jämte vänner och representanter från det officiella Sverige samt kungliga gäster från utlandet. 

Från Danmark kommer Drottning Margrethe och Prins Henrik med Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary. De har nu skrivit in Prinsessan Estelles barndop i sin kungliga kalender på danska kungahusets hemsida.

Från Norge kommer Kronprins Haakon tillsammans med Prinsessan Märtha Louise och hennes man Ari Behn. Kronprinsessan Mette-Marit följer inte med eftersom hon då är i Seattle, USA för att delta i Young Global Leaders' Seattle Summit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...