söndag 5 februari 2012

Mette-Marit och Haakon i flygdrama

I lördags kväll firade Kronprinsessan Mary sin 40-årsdag med en privat fest där hon hade bjudit in sina närmaste vänner. Kronprinsessan Mette-Marit och Kronprins Haakon är goda vänner till Mary och Frederik och var i Köpenhamn för att fira Mary på hennes födelsedag. På söndagsmorgonen skulle de sedan flyga hem till Oslo igen, men hamnade då mitt i ett flygdrama på Kastrups flygplats.

Mette-Marit och Haakon flög från Kastrup till Gardermoen med SAS, tillsammans med ett hundratal andra passagerare. När planet de satt i hade tagit fart och skulle lyfta, small det till i en av motorerna och det blev rökutveckling i kabinen. Flyget stannade, panik uppstod bland passagerarna och de fick evakueras och ställa sig en bit från flyget. Brandbilarna var snabbt på plats och passagerarna blev efter en kort stund hämtade med bussar och kördes därifrån.

Allt gick bra men för Mette-Marit som har varit mycket flygrädd var det säkert en jobbig upplevelse. Hon twittrade själv om olyckan och skrev klockan 9.44: "Ok, my morning turned out a bit more exciting than expected.. Phew..", och ger inlägget namnet: 'still not entirely over flight phobia' (fortfarande inte helt kommit över flygfobin). Hon har även lagt in en bild på flygplanet efter olyckan.
En timme senare tackar hon SAS-personalen för att tagit väl hand om dem och skriver (denna gången på norska): "En varm takk till et flott SAS crew som tok godt vare på alle passasjerer".

Kronprinsessan Mette-Marits Twitter

Kronprinsessan Mette-Marit twittrade efter olyckan med flyget.

Hon tog även en bild av planet när hon och Haakon hade evakuerats och stod och väntade tillsammans med de andra passagerarna en bit därifrån.
Eftersom Mette-Marit har en sådan flygskräck fick hon sedan sitta jämte piloten i cockpit när de senare skulle åka med ett ersättningsplan till Oslo. Detta visar en läsarbild som skickats till den norska tidningen VG här.

Läs mer i norska VG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...