söndag 5 juni 2016

Prinsessan Madeleine vid Järvsömässan i Hedvig Eleonora kyrka


Prinsessan Madeleine närvarade vid högmässan, Järvsömässan, som hölls i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm på söndagsförmiddagen. Järvsö kyrkokör och delar ur Järvsö spelmanslag framförde Järvsömässan som är en folkmusikmässa för spelmän, kör och församling. Prinsessan Madeleine som är hertiginna av Hälsingland fanns på plats i blå klänning från brittiska märket Alice Temperley.

Måndag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och Prinsessan Madeleine kommer då att delta i nationaldagsfirandet på Skansen och vid nationaldagsmottagningen på slottet senare på kvällen.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia kommer i år att öppna slottet på nationaldagen. Klockan 10.00 inviger de årets Öppet Slott genom att öppna slottsportarna vid Södra valvet mot Slottsbacken. Prins Carl Philip kommer även att närvara vid högvaktsavlösningen på Yttre borggården klockan 11.30.

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia åker till Helsingborg på nationaldagen där de inviger slottet Sofieros 150-års jubileum.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltar vid medborgarskapsceremonin i Nacka stadshus.

Hela kungafamiljen deltar under kvällen vid firandet på Skansen och mottagningen på slottet.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...