torsdag 3 mars 2016

Nu har prinsen fått sitt namn- Oscar Carl Olof

Foto:kungahuset.se

Vid en konselj på slottet under torsdagsförmiddagen meddelade Kungen namn och hertigdöme för Kronprinsessan Victorias nyfödde son. Prinsen kommer att heta Oscar Carl Olof med tilltalsnamnet Oscar. Han tilldelas hertigdömet Skåne. Prins Carl Philip deltog vid konseljen tillsammans med regeringsmedlemmar.

Kronprinsessan Victoria lämnade sjukhuset under torsdagsförmiddagen och hela familjen är nu hemma på Haga. Prinsessan Estelle besökte sin lillebror på Karolinska sjukhuset på morgonen innan det var dags för hemfärd.

Vi den tacksägelsegudstjänst, Te Deum som hölls i slottskyrkan under torsdagen deltog Kungen, Drottningen, Prins Daniel, Prinsessan Estelle, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill. Även Prins Daniel föräldrar, Olle och Ewa Westling fanns på plast liksom Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnuson.
Foto: Kungahuset.se

På hovets hemsida gratulerar och lyckönskar familjen:

Kungaparets lyckönskningar till Kronprinsessparet
– Vi delar Kronprinsessparets stora lycka och Prinsessan Estelles glädje att få välkomna sin lillebror till familjen. Vi önskar familjen en underbar tid i lugn och ro och vi ser mycket fram emot att träffa vårt barnbarn.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias lyckönskningar
– Med stor värme och kärlek önskar vi Victoria och Daniels son välkommen till familjen. Vi ser med glädje att kusinskaran växer och att de i framtiden har varandra. Vi ser fram emot att träffa den nya familjemedlemmen!

Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill
– Vi är så glada för Victoria, Daniel och Estelles skull och för vår nya familjemedlem! Både Leonore och Nicolas ser fram emot att få träffa sin nya kusin och vi hälsar honom varmt välkommen till familjen.

Olle och Ewa Westlings lyckönskningar
– Vi känner stor glädje i dag när Kronprinsessan och vår son fått sitt andra barn och Estelle sitt efterlängtade syskon. Vi önskar dem all lycka med den nya familjemedlemmen och vi kommer att stödja och hjälpa till, som farföräldrar.

Anna Westling Söderströms, Prins Daniels syster, med familj lyckönskningar
– Det är med stor glädje som vi i familjen välkomnar ännu ett barn. Det är så fint att Estelle fått ett syskon och att Kronprinsessan och min bror nu är tvåbarnsföräldrar. Det ska bli fantastiskt att få följa Estelle och hennes lillebrors syskonrelation. Mina döttrar är oerhört glada över att de har fått en till kusin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...