onsdag 2 mars 2016

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har fått en son- en ny Prins är född


Idag på onsdagskvällen gick hovet ut med information om ett pressmöte med Prins Daniel på Karolinska sjukhuset i Solna. Klockan 22.30 mötte han den samlade presskåren för att meddela att Kronprinsessan Victoria har fött en son. Prinsessan Estelle 4 år, har fått en lillebror.

Prins Daniel berättade vid presskonferensen att födseln gick fort. "Allt har gått jättebra", berättar Prins Daniel som var med under hela förlossningen och klippte navelsträngen. Paret visste inte i förväg att det skulle bli en pojke men redan nu har den nyfödde fått ett namn. Vad han ska heta kommer att berättas imorgon. Prins Daniel berättade vid pressmötet att den lille pojken är lik sin mamma. Den nya prinsen föddes klockan 20.28 den 2 mars. Han väger 3655g och är 52 cm lång. Såväl mor som barn mår bra, meddelar hovet.

En konselj hålls på slottet fredag den 3 mars klockan 11.15. Kungen kommer då att meddela den nya prinsens namn och hertigdöme. Klockan 12.15 hålls det Te Deum, en tacksägelsegudstjänst, i slottskyrkan där kungafamiljen deltar.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...