söndag 17 januari 2016

Kung Harald och Drottning Sonja firade jubileumsdagen med snö och skidor


Kung Harald och Drottning Sonja firade under söndagen 25 år som Norges kungapar. Dagen började med en gudstjänst i slottskapellet där Kungaparet fanns på plats tillsammans med Kronprinsfamiljen och Prinsessan Märtha Louise med familj. Även Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia samt Danmarks Drottning Margrethe deltog i gudstjänsten och finns på plats i Oslo för firandet.

Under söndagen har flera vinteraktiviteter hållits framför det kungliga slottet. Slottsplatsen har fyllts med snö och man har kunnat prova på skidor, snowboard, skidskytte, pulkaåkning och en massa andra sporter. Både Kronprinsessan Mette-Marit, Drottning Sonja. Kronprins Haakon, Prinsessan Ingrid Alexandra och Prins Sverre Magnus spände på sig skidorna för en åktur. Kronprinsessan Mette-Marits 19-årige son Marius var först med att prova snowboardbacken i trappen framför slottet.

Prins Sverre Magnus fick äran att bära facklan med OS-elden som tänts inför ungdoms-OS som kommer att hållas i februari i Lillehammer i Norge. Han hade hjälp av de två norska skidstjärnorna Bjørn Dæhlie och Tora Berger.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...