söndag 11 oktober 2015

Prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka


Drottningholms slottskyrka var smyckad med lila och blå blommor när Prins Nicolas Paul Gustaf döptes under söndagen. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills familj, närmaste vänner och representanter från riksdag och regering fanns på plats i slottskyrkan för dopceremonin som förrättades av Ärkebiskop Antje Jackelén.

Dopet inleddes med psalmen "Tryggare kan igen vara" och därefter läste Chris O'Neill en tackbön på engelska. Hans syster Natscha, en av Prins Nicolas dopfaddrar, läste en bibelvers ur Markusevangeliet och Prins Carl Philip som också var dopfadder hällde upp dopvattnet som hämtats från en källa på Öland. Prins Nicolas uppskattade inte att få vatten på huvudet utan grät hejdlöst och verkade inte vilja sluta även efter att han var tillbaka i mammas famn igen. Till slut fick han en napp som Prinsessan Estelle kom med och som hjälpte en stund. Även Prinsessan Leonore deltog vid dopceremonin men hade mycket spring i benen och togs hand om av sin barnflicka mot slutet av gudstjänsten.

Efter dopgudstjänsten hälsade Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, Kungaparet och Eva O'Neill gästerna välkomna till dopmottagningen som följdes av en lunch i Karl XI:s galler. Prins Nicolas fick svenska barnböcker i dopgåva av riksdag och regering och av sitt hertigdöme Ångermanland fick han en upptäckarpark uppkallad efter sig Prins Nicolas hertig av Ångermanlands upptäckarpark, som ligger i naturrum Höga Kusten.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...