lördag 13 juni 2015

Vigseln i slottskyrkan- sången, verserna, blomsterarrangemanget, brudnäbbarna och brudklänningen


Klockan 16.30 är det dags för vigsel mellan Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i slottskyrkan. Kyrkan har smyckats med blomsterarrangemang i toner av rosa, crème och korall. Blommorna som ingår är rosor, hortensior, nejlikor, luktärt, pioner och fuchsia. Hovflorist Claes Carlsson står för arrangemanget tillsammans med 45 florister.

Hovet har nu släppt programmet för dagens vigsel. Ingångsmusik är Enyas Athair ar Neamh, "Fader i himlen". För sången i kyrkan står Salem al Fakir som framför Coldplays låt Fix You. David Pagmar sjunger Rihanna-låten Umbrella i en svensk version "Paraply", och Samuel Ljungblad avslutar med gospelsången Joyful Joy

Kronprinsessan Victoria kommer att läsa ur 1:a Korintierbrevet. Sofias systrar kommer också att läsa verser. Lina Hellqvist läser ur Rommarbrevet och Sara Hellqvist läser ut Höga Visan.

Sofias brudklänning är designad av svenska Ida Sjöstedt. Klänningen är gjord i crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza. Släp och slöja är handbroderade. För håruppsättningen står Marwan Hitti och för makeup William Värnild.

Brudnäbbar vid bröllopet är Prinsparets respektive gudbarn Prinsessan Estelle, Anaïs och Chloé Sommerlath, gudbarn till Prins Carl Philip samt Tiara Larsson, guddotter till Sofia.

Prins Carl Philips bestman är Jan-Åke Hansson, en nära vän från tiden på internatskolan Lundsberg.Skiss av Ida Sjöstedt.


Brudbuketten består av trädgårdsrosor och myrten från Sofiero.

Foto: svenskdam/Instagram


Foto: kungahuset.se
Fler bilder från bröllopet här.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...