söndag 7 juni 2015

Kungafamiljens nationalsdagsfirande på Skansen


Kungafamiljen deltog traditionsenligt vid firandet av Sveriges nationaldag på Skansen under lördagskvällen. De färdades ut till Skansen på Djurgården i vagnkortege. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia satt i första vagnen och Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Sofia Hellqvist i den andra. Även Prinsessan Estelle åkte med i kortegen en bit och ville sitta jämte Sofia. Efter en stund hoppade hon över till mamma Victorias knä. Prinsessan Estelle hämtades sedan upp av en barnflicka och var inte med på Skansen.

Prinsessan Madeleine som är i slutet av sin graviditet, valde att åka bil till Skansen eftersom de gamla vagnarna är skumpiga. Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill deltog inte vid firandet. Han var sedan länge upptagen med jobb och hade därför inte möjlighet att närvara.

För Sofia Hellqvist var det hennes första nationaldagsfirande på Skansen tillsammans med kungafamiljen. Hon var klädd i Sverigedräkten precis som de andra kungliga damerna, men den vita huvudbonaden får hon ha först när hon är gift. Om en vecka, den 13 juni, gifter hon sig med Prins Carl Philip i slottskyrkan.

Efter firandet på Skansen åkte kungafamiljen tillbaka till slottet där det först bjöds på tapto av musikkåren på Logården och sedan hölls det en nationaldags mottagning inne på slottet för inbjudna gäster.

Expressen 7 juni 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...