söndag 17 maj 2015

Lysning för Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist

Foto: kungahuset.se

Idag hölls det lysninggudstjänst för Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm. Klockan 11.00 på förmiddagen började gudstjänsten dit prinsparets familj och vänner var bjudna. Hela kungafamiljen fanns på plats. Förutom Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia var Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på plats med Prinsessan Estelle och Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade med sig Prinsessan Leonore. Chris O'Neill hade tidigare tackat nej till inbjudan på grund av privata åtaganden, men hade i sista stund ändrat sina planer och deltog vid lysningsgudstjänsten. Sofia Hellqvist föräldrar Erik och Marie Hellqvist deltog liksom Sofias två systrar Lina och Sara med respektive. Gudstjänsten hölls av överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och pastor i Kungliga Hovförsamlingen Michael Bjerkhagen.

Efter lysningsgudstänsten hölls en lunch för inbjudna gäster. En mottagning äger därefter rum på slottet klockan 14.00. Under kvällen hålls det en privat middag på Drottningholms slott.

I samband med lysningen meddelar hovet att Sofia Hellqvist kommer att få titeln Prinsessa och Hertiginna av Värmland efter vigseln den 13 juni.
I en kommuniké från Riksmarskalken meddelar man:"Hans Majestät Konungen har beslutat att Fröken Sofia Hellqvist, sedan hon har förmälts med H.K.H. Prins Carl Philip, skall upptas i det Kungl. Huset och därmed bära titeln H.K.H. Prinsessan Sofia, Hertiginna av Värmland."Foto: kungahuset.se

I dag hölls lysningsgudstjänst för Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan. Efter vigseln den 13 juni kommer Sofia Hellqvist bära titeln H.K.H. Prinsessan Sofia, Hertiginna av Värmland.
Posted by Kungahuset on den 17 maj 2015

Ett foto publicerat av Svensk Damtidning (@svenskdamtidning)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...