torsdag 26 december 2013

2013- Årets jultal från Kungahusen


Drottning Elizabeth höll sitt jultal under juldagens eftermiddag. Talet var inspelat på Buckingham Palace i London och Drottningen berättade bland annat om Prins Georges dop.



Kung Carl Gustafs tal från Stockholms slott sänder under juldagen, först på radio och sedan med tv-sändning på kvällen. Kungen talade mycket om sitt 40-års jubileum och de länsresor som han och Drottningen gjort i år.



Kung Philippe höll sitt tal från Bryssel på julafton och för honom var det första gången att hålla jultal. Den 21 juli i år kröntes han med sin maka Mathilde och i sitt tal tog han upp de många fina möten de haft med människor runt omkring i landet sedan dess.



Även Kung Willem Alexander höll sitt första jultal som kung. Tidigare i år kröntes han och makan Maxima till kung och drottning av Nederländerna. Hans jultal sändes på juldagen från familjen hem Villa Eikenhorst. Runt omkring sig omgavs han av fotografier på familjen.



Kung Juan Carlos höll jultal från Zarzuela palatset i Madrid på julafton. 



Storhertig Henri jultalade från Luxemburg på juldagen. Han såg tillbaka på året som gått och tackade bland annat för de välönskningar som kommit i samband med bröllpet mellan sonen Prins Félix och Prinsessan Claire.



Drottning Margrethe, Kung Harald och Prins Albert har som tradition att hålla tal vid nyår.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...