fredag 22 februari 2013

Imorgon fyller Prinsessan Estelle 1 år- en tillbakablick

Imorgon fyller Prinsessan Estelle 1 år och då blir det tårtkalas hemma på Haga slott. Födelsedagen kommer inte att firas offentligt, men det kan nog tänkas att det kommer ut en ny bild av födelsedagsbarnet på hovets hemsida under lördagen. Under tiden gör vi en tillbakablick av Prinsessan Estelles första år här:

Första bilden av Prinsessan Estelle. Den 23 februari klockan 04.26 på morgonen föddes en ny liten prinsessa och fyra dagar senare visades hon upp på bild på hovets hemsida iklädd en mjuk, vit kofta som Victorias mormor Alice Sommerlath stickat till Victoria när hon var nyfödd.

Inför dopet i maj fotograferade Kate Gabor Kronprinsessfamiljen hemma på Haga.


Den 22 maj döptes Prinsessan Estelle i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Fullständigt namn blev Estelle, Silvia, Ewa, Mary. Dopklänningen var från 1906 och har burits i flera generationer. Prinsessan Estelle fick fem dopfaddrar, Prins Carl Philip, Anna Westling Söderström, Kronprins Willem Alexander, Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mary.

Prinsessan Estelle tillbringade sin första sommar i sommarslottet Solliden på Öland.

Fotografen Kate Gabor tog fina höstbilder i oktober på Prinsessan Estelle.Till jul kom en julhälsning från Haga med bilder på Prinsessan Estelle i röd klänning och röd rosett i håret.


I SVTs programm "Året med kungafamiljen" fick vi se Prinsessan Estelle åka pulka. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel berättade om sitt första år som föräldrar och om Estelles framsteg.


Foto: kungahuset.se, Svt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...