torsdag 20 december 2012

Prinsessan Madeleine och Chris med kungafamiljen på Akademiens sammankomst

Idag hölls Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst på Börshuset i Stockholm med start klockan 17.00. Hela den svenska kungafamiljen närvarade och i år var det även debut för Chris O'Neill i detta sammanhang. Det var även hans första offentliga evenemang tillsammans med kungafamiljen.

Högtidssammankomsten avslutar Svenska Akademiens arbetsår och i mitten av Börssalen finns Akademiens sammanträdesbord och de arton stolarna, en för varje medlem. Kungafamiljen sitter på läktare vid salens långsida.
Längst till vänster satt Drottning Siliva följd av Kung Carl Gustaf, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip. På andra sidan gången satt Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill jämte representanter från hovet.

Prinsessan Madeleine höll Chris under armen när de stigit ur bilen vid Börshuset. Paret gick sedan hand i hand in genom entrén. Prinsessan Madeleine var klädd i en ljuslila klänning i sammet, över den bar hon sin vita pälsjacka från Roberto Cavalli och i handen höll hon en clutch-väska från Bottega Veneta.
Kronprinsessan Victoria höll Prins Daniel under armen och var klädd i en grågrön långklänning som hade en bar axel, över klänningen hade hon en beige pälsjacka och i handen en glittrig kuvertväska.



Se bilder här: 
APA-PictureDesk
BelgaPicture
Lehtikuva.fi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...