måndag 17 december 2012

Prinsessan Madeleine och Chris är nu i Sverige för att fira jul

Foto: kungahuset.se/Förlovningsfilmen
Prinsessan Madeleine är tillbaka i Stockholm och den här gången är fästmannen Chris O'Neill med. Paret kommer att fira jul tillsammans i Sverige i år. Redan på söndagskvällen anlände de med flyg till Arlanda flygplats och kom då direkt från Schweiz där de har varit på vänners bröllop sedan i torsdags, uppger tidningen Expressen.

Prinsessan Madeleine var i Stockholm senast i början av förra veckan för att delta vid Nobelfestligheterna. Först var det Nobelfesten på måndagen och sedan kungens middag för Nobelpristagarna som hölls på kungliga slottet på tisdagskvällen. På torsdagen reste Madeleine vidare till Schweiz för att tillsammans med Chris delta vid väninnan Caroline Leksells bröllop i St Moritz.

Prinsessan Madeleine hade däremot inte möjlighet att delta vid den adventsgudstjänst som hölls för hovets personal i slottskyrkan i Stockholm på fredagen. Den övriga kungafamiljen fanns däremot på plats, Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip och även lilla Prinsessan Estelle var där.

Nu kommer Madeleine och Chris att tillbringa den närmsta veckan i Stockholm. På söndagen den 23 december fyller Drottning Silvia 69 år och skall firas. Julafton firas sedan dagen efter på Drottningholms slott och kungafamiljen brukar varje år fira jul tillsammans med Prinsessan Christinas familj. I år har det blivit ett litet nytillskott i familjen då Prinsessan Christina nyligen blev farmor efter att hennes yngste son Victor Magnusson och hans sambo Bergström Frida fick en son den 11 december.

Under veckan i Sverige har Madeleine och Chris möjlighet att även planera en del av sitt kommande bröllop som sker till sommaren. Datum och plats ska bestämmas och det finns säkert flera andra detaljer som behöver beslutas tillsammans med hovet.

På torsdag kommer Prinsessan Madeleine att delta vid Svenska Akademiens högtidssammankomst på Börshuset i Stockholm tillsammans med den övriga kungafamiljen, Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip. Chris O'Neill kommer inte att delta då.

Se bilderna från bröllopet i St Moritz här- lehtikuva.fi 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...