måndag 10 december 2012

Kungafamiljen deltog vid årets Nobelprisutdelning

Från SVT- Play
Årets Nobelpris har delats av Kung Carl Gustaf i Konserthuset i Stockholm. Nu väntar Nobelmiddagen i Blå hallen i Stadshuset dit 1300 gäster är inbjudna. Hela kungafamiljen finns på plats i år för Nobelfestligheterna.

Drottning Silvias klänning är i år ljust lila med genombruten spets med pärl- och paljettbroderier. Smyckena är de Leuchtenbergska garnityret med ett diadem, örhängen och halsband med safirer. Dessa smycken har Drottning Silvia burit många gånger förut på Nobelfesten och halsbandet består av 23 jättesafirer.
  
Kronprinsessan Victoria har en helt ny klänning för årets Nobelfest. Det är en glittrande smaragdgrön paljettklänning i tyll och chiffong och kommer från Elie Saab. Den gröna klänningen matchar hon med ett smaragdhalsband och till detta bär hon Fyrknappsdiademet.

Prinsessan Madeleine har i år valt att återanvända klänningen som hon bar 2010 då Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gifte sig. Den ärmlösa ljusgrå klänningen i tyll med silvertrådar använde hon då på konserten som hölls dagen innan bröllopet. Nu passar klänningen bra igen till årets Nobelfest i ett vintervitt Stockholm. Till klänningen bär Prinsessan Madeleine Ametistdiademet med tillhörande örhängen och armband. Prinsessan Madeleines klänning kommer från Angel Sanchez.

Prins Daniel och Prins Carl Philip finns såklart också på plats och de bär liksom de övriga kungligheterna Serafimerordens ljusblå band. Noterat är också att Prins Carl Philip är betydligt mer skäggig än vanligt. En skäggig Carl Philip dök upp på Gasellgalan för en vecka sedan då han var prisutdelare och det nya skägget är fortfarande kvar.

Även Kungens syster Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnusson finns med som vanligt på Nobelfesten och de har sina platser vid honnörsbordet tillsammans med kungafamiljen och pristagarna.

Noterade även att Drottning Silvia verkar vara lite förkyld. Under prisutdelningen började det kittla i hennes hals så att hon fick hon en hostattack. Hon fick ta fram en näsduk för att torka ögonen som började rinna på grund av hostan. Prinsessan Madeleine som satt bakom henne hade halstabletter i sin väska och sträckte fram en till mamma Silvia för att lindra hostan.

Se bilder från Nobelfesten här:
PurePeople.com
APA-PictureDesk
ANP Foto
IBL Bildbyrå

*Se bilder från Nobelmiddagen här-Lehtikuva.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...