lördag 24 november 2012

Kunga Juan Carlos har gjort en ny höftoperation

Spaniens kung Juan Carlos har nyligen opererats. På fredagskvällen genomgick han en höftoperation i vänster höft där han har haft artros och det har blivit förslitningar i ledbrosket. Han har nu fått en ny konstgjord höftkula.

Kung Juan Carlos anlände till sjukhuset i Madrid vid 19:00 på fredagskvällen och operationen började en och en halv timme senare. Drottning Sofia kom till sjukhuset under kvällen för att invänta besked. Prins Felipe dök upp något senare vid 22:30 när operationen var över. Till pressen säger Drottning Sofia och Prins Felipe att Kungen mår bra och är vid gott humör, allt har gått som förväntat. De hade då ännu inte fått träffa honom men hänvisade till den ansvarige läkaren Dr Villamor som sagt att allt gått bra. Tillsammans med sin mor Drottning Sofia lämnade Prins Felipe sjukhuset i bil vid 23:30 för att återvända hem till Zarzuela-palatset.

Det är inte första gången som Kung Juan Carlos är inne för operation under det senaste året. Han opererade sitt knä förra sommaren och behövde då gå med kryckor ett tag. I våras opererade han precis som nu höften som han då hade skadat vid en fallolycka när han var på jaktresa i Botswana.

Drottning Sofia och Prins Felipe uttalar sig om operationen. ABC 24 november 2012.

Kung Juan Carlos anländer till sjukhuset. El Pais 24 november 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...