lördag 17 november 2012

Drottning Silvia och Kronprinsessan Victoria i Uppsala på ärkebiskopens möte- Barn och unga

Drottning Silvia och Kronprinsessan Victoria deltog i fredags vid Barn och unga- ärkebiskopens möte 2012 som hölls i Uppsala. Konferensen var uppbyggt kring tre teman som var hämtade ur FNs barnkonvention.

Drottning Silvia höll ett tal där hon inledde med att säga "Låt mig först säga att jag och Kronprinsessan uppskattar att vara här på ärkebiskopens konferens om barn och unga. Ni har bjudit in till ett viktigt möte om hur man kan stärka barn och unga samt skapa livsmod."

I sitt tal sa hon bland annat "Sedan länge har min familj engagerat sig i barns rättighet att få vara barn och få en barndom. Vintern 2009 tog vår familj därför initiativet till World Child and Youth Forum. Det är ett seminarium som anordnas varje år på Kungliga Slottet i Stockholm."

"Barn är både enastående och värdefulla. Vi vuxna har ofta mycket att lära av barn och ungdomar. Vi har allt att vinna på att inkludera dem i vår vardag och ta vara på deras engagemang och potential. Om vi inte gör det, riskerar vi tvärtom att förlora stora värden. Både mänskliga och samhälleliga."

Kronprinsessan Victoria fick ta emot boken "En vän från himlen" av författaren Ylva Eggehorn och illustratören Tord Nygren, utgiven på Libris förlag. Boken innehåller berättelser ur bibeln.


Kronprinsessan Victoria tar emot Ylva Eggehorns bok "En vän från himlen". Foto: Libris/Facebook

Se bilder här:
APA-PictureDesk
PurePeople


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...