torsdag 12 juli 2012

Drottning Sonja firade 75-årsdagen med en stor trädgårdsfest

I det senaste numret av norska Se og Hör kan man läsa om Drottning Sonjas födelsedagsfest.

Den 4 juli fyllde Drottning Sonja 75 år. Detta firades med en privat födelsedagsfest under två dagar, den 4-5 juli. Drottning Sonja hade bjudit hela sin familj och flera av sina kungliga vänner till det norska kungaparets sommarbostad Bygdø Kongsgård utanför Oslo där man firade med en stor trädgårdsfest.

Nyss hemkomna från solsemestern på Franska Rivieran kom Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia tillsammans med Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnusson. Från Danmark kom Drottning Margrethe och Prins Henrik. Prins Joachim fick hålla ställningarna hemma i Danmark och vara riksföreståndare under de två dagar som de var iväg.

Drottning Sonja hade för den stora dagen valt en svartprickig sommarklänning med röda assessorer till, skor, väska , halsband, sjal och en blombrosch, allt gick i rött.
Kronprinsessan Mette-Marit var hemma igen från sin resa i Indien och deltog i firandet tillsammans med Kronprins Haakon och barnen. Äldsta sonen Marius, 15 år, hjälpte till att vara chaufför och köra gästerna runt området i en golfbil.
Prinsessan Märtha Louise och maken Ari Behn hade de tre döttrarna med sig och 9-åriga Maud Angelica och 7-åriga Leah Isadora sågs hälsa artigt på Drottning Silvia med en liten nigning.

Dagen efter festkvällen fick gästerna besöka Hövikodden i Bärum  för att titta på utställningen av Drottning Sonjas konstsamling. Där visas hennes egen grafik, men också en stor del av hennes egen konstsamling. Efter det samlades alla på lustslottet Oscarshall där det bjöds på lunch.

Bygdø Kongsgård. Foto: Jan Haug, Det Kongelige Hoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...