onsdag 6 juni 2012

Tacksägelsegudstjänst och flyguppvisning avslutade Drottning Elizabeths jubileumsfirande

The Times 6 juni 2012
Igår firades den sista dagen av Drottning Elizabeths diamantjubileum.
De brittiska kungligheterna började dagen med att delta i en tacksägelsegudstjänst som hölls i St Paul's Cathedral. Förutom alla medlemmarna i kungafamiljen deltog också 2000 personer från St Paul's församling i gudstjänsten. Till den brittiska kungafamiljen räknas inte bara Drottning Elizabeth och hennes närmaste familj, utan även hennes kusiner, deras barn och barnbarn.
Ärkebiskopen av Canterbury förrättade tisdagens gudstjänst och höll ett lovtal till Drottningen. Eftersom Prins Philip inte kunde delta under dagen, fick Drottningen sällskap på färden till kyrkan av sin hovdam Diana Mairon, The Lady Farnham. Hon fanns sedan till hjälp under dagen.

Prins William och Hertiginnan Catherine anländer till St Paul's. SkyNews kungliga reporter Paul Harrison rapporterade under dagen och twittrade dessa bilder.

The Yorks, Prins Andrew, Prinsessan Beatrice och Prinsessan Eugenie på väg ut från kyrkan.


Prins Wiliam och Catherine på väg ut. Fler bilder finns på Paul Harrison/Twitter @SkyNewsRoyal

/Daily Mail
Prins Harry, Prins William och Catherine såg trötta ut under gudstjänsten. Konserten på Buckingham Palace dagen innan med efterföljde fest blev kanske lite väl sen?

The Daily Express 6 juni 2012
Drottningen var som vanligt pigg och hade klätt sig i en skimrande  mintgrön kreation av Angela Kelly, sömmerskan och designern som gör alla drottningens klänningar.
Catherine hade valt en puderrosa klänning i spets från Alexander McQueen, samma designhus som gjorde hennes bröllopsklänning förra året.

The Washington Post 6 juni 2012
Efter gudstjänsten hölls det en mottagning på Mansion Hall för 250 gäster. Sedan var det dags för lunch på Westminster Hall. En vagnkortege tog sedan kungligheterna till Buckingham Palace där Drottning Elizabeth, Prins Charles, Hertiginnan Camilla, Prins William, Hertiginnan Catherine och Prins Harry steg ut på balkongen och vinkade till folkmassan. 60 salutskott hördes och det bjöds på en flyguppvisning av Royal Air Force och en Feu de Joie- flyplanen flyger med färgad rök- i brittiska flaggans färger rött, vitt och blått.

India Hicks/Twitter @IndiaHicksStyle
India Hicks, en avlägsen släkting till Drottningen och barnbarn till Lord Mountbatten, var expertkommentator för CNN under jubileumsdagarna. Lord Mountbatten var morbror till Prins Philip och bror till Sveriges drottning Louise. Han mördades av IRA 1979 under en båtutflykt med familjen av en fjärrstyrd bomb. Under sitt liv var han även Brittiska Indiens siste vicekonung, därav barnbarnet Indias förnamn.

The Independent 6 juni 2012
Festen är över, nu får Drottningen vila upp sig.

Se bilder från tisdagens firande:
De kungliga på gudstjänsten- Lehtikuva
De kungliga damernas hattar- Daily Mail
Bilder på kungligheterna från dagen- Daily Mail
Bilder från balkongen- Daily Mail
Bilder på Catherine från dagen- Daylife
Prins Edward och Sophie av Wessex med med barnen Lady Louise och James- Daylife
Prinsessorna Beatrice och Eugenie- Daylife

The Journal 6 juni 2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...