tisdag 19 juni 2012

Brittiska kungligheter firade 'The Order of The Garter' i Windsor

Windsor Castle. Foto: David Iliff /Wikipedia

I Windsor hölls på måndagen "The Order of The Garter", i Sverige känd som "Strumpebandsorden", en orden som går så långt tillbaka i tiden som till 1348. Varje år i juni möts riddarna av orden för en lunch och går sedan i procession till St George's Chapel på Windsor Castle där det hålls en gudstjänst.

Medlemmarna i strumpebandsorden går till fots från slottet till kyrkan och längs vägen brukar det stå tusentals personer som hurrar. Catherines föräldrar, Carole och Michael Middleton, sågs bland de specialinbjudna gästerna som följde processionen från publikhåll.
De kungliga medlemmarna av orden som deltog i processionen i år var Drottning Elizabeth, Prins Philip, Prinsessan Anne, Prins Andrew, Prins Charles, Prins Edward och Prins William.
Prins Philip, 91 år, som nyligen varit på sjukhus för en urinvägsinfektion, hade fått tillbaka lite färg på kinderna. Han promenerade utan problem den ca en kilometern från slottet till kyrkan jämte sin fru, trots den tunga mörkblå manteln, fjäderhatten och det varma solskenet.

Efter gudstjänsten åkte Prins William och Catherine tillsammans med Prins Charles och Camilla i en öppen vagn efter Drottning Elizabeth och Prins Philip och vinkade till folkmassorna längs vägen.

Order of the Garter Service

The Order of the Garter Service

De tre kungliga damerna, Camilla, Catherine och Sophie, stod bredvid och tittade på. Alla tre hade klätt sig i väldigt färgmatchade kläder. För Catherine var det samma vita Alexander McQueen kappa som hon bar på förra årets Trooping The Colour. Till detta en hatt från Jane Corbett och väska från LK Bennett.
Camilla bar en creamfärgad chiffongklänning  från Anna Valentine och en ljusrosa kappa med en stor rosa hatt från Philip Treacy.
Sophie, Prins Edwards fru, bar en blekrosa dräkt från Bruce Oldfield, samma dräkt som hon senast bar på Zara Phillips bröllop förra sommaren. Till detta en stråfärgad hatt med en stor blomma.
Alla de tre damerna hade valt samma färg på skorna, nude. Catherines skor var favoriterna från LK Bennett, Camilla hade skor från Stuart Wietzman och Sophie hade valt Jimmy Choo.

The Order of the Garter Service

The Order of the Garter Service


Kate i sin vita kappa från Alexander McQueen på dagens tidningar Daily Mail och Daily Express.

Länkar till bilder här:
*Se bilder här i Daily Mail
*Bilder från Daylife här
*Bildspel- Hello
*Bilder PurePeople

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...