onsdag 20 juni 2012

Årets Royal Ascot är igång- Drottning Elizabeth närvarade som vanligt

Royal Ascot - Day One

Årets Royal Ascot, den kungliga Ascot-veckan, började på tisdagen och tar slut på lördag. Galopptävlingarna på Ascots galoppbana är ett stående inslag varje år. Drottning Elizabeth brukar alltid närvara under alla de fem dagarna som tävlingarna pågår. Detta är det årliga evenemang som hon aldrig missar. Hon har varit på Ascot varje år sedan 1945, då hon 19 år gammal var där för första gången. Royal Ascot har ungefär 300 000 besökare under de fem dagarna och en biljett dit kostar 600 pund.

Det finns en strikt klädkod för vad man får ha på sig på Royal Ascot, hatt är ett måste. Självklart följer drottningen klädkoden. Hon är känd för sina dräkter och hattar i alla möjliga pastellfärger. Pärlhalsband, brosch och den lilla handväskan är ett stående inslag, men färgen på dräkt och hatt skiftar. Första Ascot- dagen hade Drottning Elizabeth valt en ljusblå dräkt och hatt.

Prins Philip fanns med under Ascots första dag och åkte med Drottningen i vagnen. Prins Charles och Camilla åkte i vagnen bakom och även Prinsessan Anne och Prinsessan Eugenie var med för att titta på galopptävlingarna.

*Se bilderna från Ascot i Daily Mail
*Se fler bilder här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...