söndag 4 mars 2012

Så gick det för Kronprins Frederik och Pippa Middleton i Vasaloppet

"Vad gjorde Frederik av Danmark, Carl Philip av Sverige och Pippa Middleton tillsammans i helgen?", skriver spanska Hola.

Prins Carl Philip åkte Skejtvasan i fredags och idag var det nya kungligheter på plats i Vasaloppsspåret.
Kronprins Frederik ställde upp i år och var nöjd med sin åktid när han kom i mål. Han kom på plats 5531 med tiden 06:36:32. I en kort intervju med SVT efter målgången berättade han att han var mycket nöjd med dagen. Det var bra väder och bra snö i spåret, tyckte han. Han tyckte också att arrangemanget var mycket bra och avslappnat. "Kanske kommer jag tillbaka", sa han. Kronprins Frederik har tränat skidor en hel del inför Vasaloppet, men hemma i Danmark blev det träning på rullskidor. Han hade bara kört 10 km på snö innan dagens lopp, berättade han.

Om Vasaloppet i Daily Mail

Två andra tävlande med kunglig anknytning var syskonen Pippa och James Middleton. Mest jagad av pressen blev såklart Pippa. Hon kom i mål på tiden 07:13:36 och fick plats 412 av damerna. Hon sa i en intervju med SVT efter målgången att det hade varit tuffare än hon trodde, men en fantastisk upplevelse. Det var en stor utmaning för henne och hon beskrev sin skidåkning som medelbra. Inför Vasaloppet hade hon endast tränat ett par helger, berättade hon.
Pippa blev slagen av sin bror James som fick tiden 06:47:27 och kom på plats 6021.

Vinnare av hela Vasaloppet blev för tredje året i rad Jörgen Brink med tiden 03:38:41 och slog därmed rekord med den bästa Vasaloppstiden någonsin.

Se TV-intervjuer här:
Intervju med Pippa efter loppet- SVT Play
Intervju med Kronprins Frederik efter loppet- SVT Play
Kommentar från Pippa under loppet- SVT Play

Se bilder här:
Artikel och bilder i Daily Mail
Bilder i spanska Hola
Se fler bilder här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...