måndag 12 mars 2012

Prins Harry på besök i Brasilien

Prins Harry har varit i Brasilien under några dagar för att marknadsföra Storbritannien inför Diamantjubileet och London OS i sommar. Nästa sommar-OS 2016 går i Rio de Janeiro i Brasilien så där finns kopplingen mellan länderna.

Det har blivit en del sportevenemang för Prins Harry i Brasilien. I fredags fick han spela Beachvolleyboll i den 30-gradiga värmen i sanden på Copacabana strand i en gul och grön Brasilientröja. Han fick även prova på att spela rugby på Flamingo Beach. Dagen efter deltog han i en Polomatch i San Paulo för välgörenhetsorganisationen Sentebale, Forget MeNot, en fond som Prins Harry har varit med och startat till minne av sin mamma Prinsessan Diana. Fonden hjälper fattiga barn i Sydafrika men även i Brasilien.

Under sitt besök i Brasilien deltog Prins Harry i välgörenhetsevenemanget Sport Relief Mile, där man joggar/promenerar för välgörenhet. Detta ledde fram till ett besök för Prins Harry i en del av en fattig kåkstad i Rio där man bland annat byggt barn- och ungdomsverksamhet för pengar som samlats in av organisationen Sport Relief.

Prins Harry har nu avslutat sin 10-dagars tur som började i Belize och gick vidare till Bahamas, Jamaica och slutligen Brasilien.

Se fler bilder i bildspelet:
Prins Harry deltar i Sport Relief Mile.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...