lördag 3 mars 2012

Prins Carl Philip högtidstalade i Mora kyrka

Prins Carl Philip- årets högtidstalare

Prins Carl Philip högtidstalade på fredagskvällen i Mora kyrka där Vasaloppets högtidsfest hölls. Tidigare på dagen hade han kört Skejtvasan, en av skidtävlingarna som har körts under Vasaloppsveckan i Mora.
Från predikstolen där Prins Carl Philip höll sitt tal, talade han om hur imponerad han var över engagemanget som ligger bakom Vasaloppsveckan med alla frivilliga som deltar för att allt ska fungera. Han berättade att han har haft ambitionen att åka ett lopp under Vasaloppsveckan igen sedan han åkte Öppet Spår sist 2004.
"Jag tyckte att det var en härlig upplevelse att åka. Det är ett härligt samspel mellan åkare och publik, och jag kände att jag fick förnyade krafter att orka ännu mer", sa han.
Inför söndagens Vasalopp lyckönskade Prins Carl Philip alla åkare och sa: "Kom ihåg: För att lyckas krävs målmedvetenhet, viljestyrka och passion!".
Se artikel och bild i Dala-Demokraten

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist hejade på i spåret

Dalarna där Vasaloppet hålls är hemmaplan för Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist som kommer ifrån Älvdalen, några mil från Mora. Därför var det inte så konstigt att hon hade åkt med upp för att följa tävlingen och heja på honom i spåret. SVT träffade på Sofia när hon satt i bilen för att följa Carl Philips skidåkning från Oxberg till Mora. De fick en kort intervju med henne där hon berättade att hon var jättestolt över Carl Philip  och att hon tyckte att han var jätteduktig i tävlingen. "Han har varit och tränat på flera olika platser faktisk", svarade hon på frågan om han hade tränat skidor hemma hos hennes föräldrar i Älvdalen

Se intervjun med Sofia här:

Kronprins Frederik åker Vasaloppet på söndag

Imorgon startar årets Vasalopp och det blir inte helt utan kunglig glans. I början av veckan meddelades det att Prins Williams fru Catherines båda syskon Pippa och James Middleton ställer upp i tävlingen. De tävlar för välgörenhet och samlar in pengar till organisationen Magic Breakfast.
Senare under veckan meddelade det danska hovet på sin hemsida att Kronprins Frederik kommer att ställa upp i årets Vasalopp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...