fredag 23 mars 2012

Drottning Silvia berättar om Prinsessan Estelle och om dopet

 Aftonbladet den 22 mars 2012

I onsdags närvarade Drottning Silvia vid Silviahemmets inspirationsdag på Hilton Hotel i Stockholm. Tidningen Aftonbladet fick en pratstund med Drottningen som bland annat berättade om Prinsessan Estelle och om det kommande dopet.

Det var som ett under att träffa Estelle första gången, säger Drottning Silvia och beskriver Estelle som söt och väldigt lik sina föräldrar. Både hon och Kungen är både stolta och mycket lyckliga, säger hon.

Prinsessan Estelle kommer att döpas i Slottskyrkan den 22 maj och planeringen är i full gång. Just nu arbetar de med att sätta ihop gästlistan och bestämmer vilka som ska bjudas till dopet, berättar Silvia. Eftersom Estelle är tronföljare så är dopet speciellt och en stor händelse.

Under pratstunden berättar Silvia även att hon ser fram emot Prins Charles och Camillas besök i Sverige. Svenska kungahuset har kopplingar till det brittiska genom Kungens farmor Margareta som var den brittiska Drottning Victorias barnbarn. Drottning Silvia berättar att de har gjort en liten utställning med Margaretas brev och böcker.
På frågan om Prins Charles kommer att få träffa lilla Estelle, svarar Silvia med ett skratt "Ja, det ska vi nog kunna ordna".

Se bilder på Drottning Silvia från Silviahemmets inspirationsdag härRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...