torsdag 22 mars 2012

Prins Charles och Camilla besöker Sverige- välkomnades av Prins Carl Philip

Nu har Prins Charles och Hertiginnan Camilla kommit på besök till Sverige. De kommer att stanna fram till lördag innan de reser vidare till Danmark.

Efter klockan 13.00 på torsdagen anlände Prins Charles och Camilla med flyg till Arlanda och togs emot av Prins Carl Philip. De fick kort därefter besöka en närliggande hangar för att se stridsflygplanet Gripen och Prins Charles fick provsitta i cockpit.

En timme senare anlände de till Kungliga slottet och fick träffa Drottning Silvia som tog emot i gästvåningen. Senare på eftermiddagen blev det ett besök på ungdomscentret Fryshuset tillsammans med Drottning Silvia och Statsminister Fredrik Reinfeldt. Här fick Prins Charles prova på att pricka basketkorgen med en basketboll och se ungdomar som skateade.

Kung Carl Gustaf var under dagen upptagen med att delta vid miljöseminariet "Faith in the Future" som anordnats av H.M. Konungens 50-årsfond och som hölls på slottet i Stockholm. Han hade därför inte möjlighet att delta under dagens besök, men han kommer att vara med imorgon.


Se dagens bilder från besöket här- Daylife
Artikel i Aftonbladet


Prins Charles och Camilla tittar på Gripen tillsammans med Prins Carl Philip.


.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...