fredag 23 mars 2012

Både Victoria och Madeleine deltog vid lunch på slottet med Charles och Camilla

 Foto: Kungahuset.se

Andra dagen idag för Prins Charles och Camillas besök i Sverige. På förmiddagen besökte Kung Carl Gustaf och Prins Charles Stockholm Resilience Centre, som är en del av Stockholms universitet. Drottning Silvia och Hertiginnan Camilla besökte då en internationell skola, British International Primary School.

Efter dessa besök var det dags för en officiell lunch på slottet tillsammans med kungafamiljen och regeringen. En överraskning var att både Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine deltog.
För Kronprinsessan Victoria var detta hennes första officiella uppdrag efter Prinsessan Estelles födelse. Idag fyller dessutom Estelle 1 månad och enligt hovet fanns hon i närheten av Victoria, även om hon såklart inte var med på själva lunchen.
Prinsessan Madeleine fanns också hon med för att hälsa på Prins Charles och Camilla. Igår kom hon tillbaka med flyg till Stockholm igen efter att ha tillbringat några dagar tillsammans med pojkvännen Chris O'Neill i skidorten Verbier.
Övriga från kungafamiljen som deltog på lunchen förutom Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia var Prins Carl Philip, Prins Daniel samt Prinsessan Christina med sin man Tord Magnusson.
Lunchen hölls i Prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet och det bjöds på sallad till förrätt, örtöverbakad lax till huvudrätt och ingefärspäron från Solliden till efterrätt.

Under eftermiddagen besöker Kungen och Prins Charles S:t Eriks bostadsområde medan Drottningen och Camilla besöker förskolan Pumpan. Ikväll är Prins Charles och Camilla bjudna till Drottningholms slott och kommer bland annat att få en rundvisning av Drottningholms Slottsteater.

Länk till bilder här (Pictures here):
*Se bilderna från lunchen här
* och här från Daylife 
*Se bilder från dagen här
Aftonbladet-bildspel


 kungahuset.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...