torsdag 29 december 2011

Kronprinsessan Victoria och Drottning Silvia berättar om det stormiga året

Ikväll visas "Året med kungafamiljen" i SVT1 klockan 20:00. I årets program väljer Kronprinsessan Victoria och Drottning Silvia att själva kommentera det tunga år som varit med mediadrev kring både 'kungabilden' och TV4:as dokumentär om Silvias fars, Walther Sommerlaths, eventuella nazistiska kopplingar.

Drottning Silvia vill kalla det hela ett mediadrev och berättar att det har varit oerhört sårande. Hon säger att det är en situation där man är helt maktlös och någon annan har alltid sista ordet. "Man kan inte kommentera alla, då blir man inte trovärdig". "Det beror också på vilken nivå skriverierna ligger på, ska man sänka sig till samma låga nivå?", frågar sig Drottningen.

Kronprinsessan Victoria berättar att det har varit ett jobbigt år. "Det gör ont när ens föräldrar blir uthängda på det bryska sätt som faktiskt skett", säger hon. När Victoria tänker tillbaka på året tycker hon ändå att det hela har stärkt dem som familj. Hon är ändå orolig för framtiden och sina framtida barn eftersom mediaklimatet har hårdnat så pass mycket sedan hon själv växte upp. "Det finns en brist på förståelse för privatlivet", säger hon.

Intervjun med Drottning Silvia gjordes i december och med Kronprinsessan Victoria i november. Kungen  var inte nyligen intervjuad och kommenterade därför inte den senaste tidens tidningsskriverier. Hans intervju var från i våras och hans svar på hur han tacklar mediatrycket var: "Ibland så kanske man tar något litet kraftuttryck sådär för sig själv i någon liten skrubb". "Skämt å sidor", tillägger han "man får samla ihop sig och fokusera på det positiva och ta nya tag".
"Året med Kungafamiljen" visas i SVT1 torsdag 29/12, klockan 20:00


SvD
DN
Aftonbladet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...