tisdag 26 juni 2012

Mette-Marit på bergsvandring i Kashmir, Indien med hemlig guru

Se og Hør Weekend juni 2012
Kronprinsessan Mette-Marit gav sig förra veckan iväg på en privat resa till Kashmir-området i norra Indien. Under två veckor ska hon vandra i bergen, besöka tempel och kloster, en slags "hitta dig själv "resa. Från det norska hovet har man nu bekräftat resan och kommunikationschefen vid slottet, Marianne Hagen, säger: "Jag kan bekräfta att kronprinsessan i flera år har planerat en fotvandring i denna regionen. Hon är glad att äntligen kunna genomföra vandringen".  Det stämmer däremot inte att Mette-Marit ska ha gjort en liknande resa förra året säger man från hovet.

Den 19 juni checkade Mette-Marit in på det familjedrivna hotellet Kidar Guest House i Leh i den nordliga provinsen Ladakh. Den norska tidningen Se og Hør har kollat upp detta och berättar att kronprinsessan skrev in sig under sitt flicknamn Mette-Marit Høiby. Hotellets chef Ang Cho Jigmet bekräftar att Mette-Marit varit inbokad på hotellet mellan den 19-23 juni. Efter det har hon påbörjat en 8-dagars lång vandring i bergen, en så kallad Markha-trekk. Hon kommer bland annat besöka det buddhistiska munkklostret i Hemis.

Från det senaste numret av Se og Hør, juni 2012
Tidningen Se og Hør har också tagit reda på att Mette-Marit har sällskap på sin vandring av en kvinnlig guru från USA. Mette-Marit personliga guru Sharon 'Myoshin' Kelly, 57 år, är en spirituell vägledare från USA som bland annat undervisar på meditationscentret Insight Meditation Society i Massachusets, USA. Där lär hon ut vipassana som har sitt ursprung i Buddhismen, en metod som bland annat går ut på att tillbringa 10 dagar i fullständig tystnad endast vägledd av en guru/lärare.

Kronprinsessan Mette-Marits kungliga kalender står nu tom ett tag till, men den 25 juli börjar uppdragen igen. Då reser Mette-Marit till Washington för att delta vid den internationella AIDS-konferensen under två dagar. Den 27 juli bär det sedan av till London tillsammans med maken Kronprins Haakon för att närvara vid OS.

Läs mer:
Norska VG- Kronprinsessen i India med amerikansk meditasjonsguru
Norska VG- Indisk hotellsjef: Mette-Marit på fjelltur med kokk og telt
Tidigare intervju med Myoshin Kelly- wisdomquarterly.blogspot.se
Mette-Marits hotell /Kidar Guest House- Trip advisorRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...