torsdag 20 december 2012

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist på egna uppdrag

Expressen 17 december 2012.
Prins Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist har inte setts tillsammans många gånger den här hösten. Sofia har varit i Sydafrika där hon har arbetat med sitt välgörenhetsprojekt Project Playground. Prins Carl Philip har hälsa på henne i Kapstaden vid något tillfälle. Tidigare i höst sågs Sofia och Carl Philip äta middag på restaurang Griffins Steakhouse i Stockholm, sedan reste hon till Sydafrika. I slutet av november var Sofia tillbaka i Stockholm igen och Prins Carl Philip och Sofia sågs fira 1:a advent med en middag på Hotel Diplomat på Strandvägen i Stockholm. Helgen innan hade Prins Carl Philip roat sig med vänner under två kvällar på Swedish House Mafias sista konserter på Friends Arena.

Tidningen Expressen har tidigare skrivit att det har stormat i förhållandet mellan Prinsen och Sofia och att det har tagit slut hela tre gånger bara i år. När Prinsessan Madeleine förlovade sig i oktober spekulerades det mycket även om en eventuell förlovning mellan Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. För att dementera dessa spekulationer och rykten, gjorde Prins Carl Philip ett uttalande till tidningen Expressen i november där han sa: "På grund av alla spekulationer under en längre tid vill vi meddela att vi är mycket glada över prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills förlovning och dementerar att vi nu skulle gå i samma tankar om förlovning. Vi känner ingen stress utan har det mycket bra och njuter av vår relation som den är idag."

Den 7 december fångades Sofia på bild när hon promenerade till en lunch på restaurang Riche i centrala Stockholm. Prins Carl Philip fanns inte med då heller. I måndags var Sofia på två tillställningar tillsammans med sin syster Lina. På dagen höll Sofia en vernissage tillsammans med vännerna fotografen Linnea Frank och designern Andrea Gruvmalm . De visade bilder och t-shirts som säljs till förmån för Project Playground. På kvällen var det dags för Svenska Hjältar-galan på Cirkus i Stockholm. Sofia hade på sig en svart och grå klänning från Reiss och kom återigen tillsammans med systern Lina. Kungens syster Prinsessan Christina var också där tillsammans med sin man Tord Magnusson. Prinsessan Christina är ordföranden i juryn för Svenska Hjältar sedan tre år tillbaka. Galan kommer att tv-sändas på fredag kväll.

Prins Carl Philip har varit på egna uppdrag. Den 3 december närvarade han vid Gasellgalan. Den 10 och 11 december deltog han vid Nobelfesten och Kungens middag för Nobelpristagarna. Den 14 december tog han emot slottets julgranar från Skogshögskolans studentkår och deltog även vid adventsgudstjänsten i slottskyrkan med kungafamiljen och hovets personal med efterföljande jullunch. Den 17 december, samma dag som Sofia höll sin vernissage, besökte Prins Carl Philip LRFs huvudkontor.
På torsdag deltar Prins Carl Philip tillsammans med den övriga kungafamiljen vid Svenska Akademins årliga högtidssammankomst som hålls på Börshuset i Stockholm.

Se bilder på Sofia här:
Sofia Hellqvist på promenad- lehtikuva.fi
Sofia på Svenska Hjältargalan- lehtikuva.fi
Fler bilder från galan- Sipa Press

Expressen Extra, 1 december 2012.
Svensk Damtidning nr 48, november 2012.
Efter Prinsessan Madeleines förlovning med Chris O'Neill skrev Svensk Damtidning: "Sofia ute i kylan". Eftersom Prinsessan Madeleine hade hunnit förlova sig först så fanns det nu ingen möjlighet för Sofia att kunna förlova sig med Prins Carl Philip inom den närmsta framtiden, skrev tidningen. Först kommer Madeleines och Chris bröllop att genomföras.

Nästa år, 2013, firar Kung Carl Gustaf 40 år på tronen, Prins Daniel fyller 40 år och Drottning Silvia fyller 70 år. Det finns ingen tid att dessutom planera en förlovning.
Så länge Prins Carl Philip och Sofia inte är förlovade så kan de inte gå på offentliga kungliga tillställningar tillsammans. När Carl Philip deltog vid bröllopet i Luxemburg tidigare i höst så var Sofia inte med. När Prinsessan Madeleine höll sin förlovningsfest för familjen var Sofia i Sydafrika och när Prinsessan Madeleine och Chris gifter sig i sommar kan inte Sofia komma tillsammans med Carl Philip.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...