lördag 28 februari 2015

Prins William på besök i Japan


Prins William har besökt Japan under tre dagar. Första dagen blev det en båttur i Tokyo där Prins William fick se stadens landmärke Rainbow Bridge och var man kommer att bygga OS-arenorna inför Tokyo 2020 Olympic. Det blev även ett besök i den historiska trädgården Hama Rikyu garden och en traditionell japansk te-ceremoni.

I fredags fick Prins William träffa Japans Kejsare Akihito och Kejsarinna Michiko i kejsarpalatset i centrala Tokyo. Han fick även träffa Kronprins Naruhito för en te-ceremoni. Han besökte även krigskyrkogården Commonwealth War Cemetery i Yokohama för att lägga ner en krans och skriva i minnesboken. Hans mamma, Prinsessan Diana, besökte kyrkogården 1995 och ett foto av henne från det tillfället fanns inramat vid minnesboken.

Prins William blev utklädd till en samuraj när han besökte inspelningen av ett populärt japansk tv-drama som har varit en riktig långkörare på den japanska tv-kanalen NHK. Prins William fick se inspelningsstudion och träffa skådespelarna.

När besöket i Japan är avslutat kommer Prins William att åka vidare till Kina.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...