söndag 28 september 2014

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia på konsert i Central Park

Foto: Childhood.us/Facebook

På lördagseftermiddagen startade festivalen Global Citizen Festival igång i Central Park i New York. Det är tredje året i rad som konserten arrangeras och i år var Drottning Silvias organisation World Childhood Foundation en av de som stöttade evenemanget. Global Citizen arbetar för att den extrema fattigdomen ska vara utrotad 2030 och organisationen stöds av politiker, organisationer och privatpersoner.

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia stod båda på scenen iklädda varsin vit Childhood-tröja för att presentera kvällens konsert. "Så underbart att vara här tillsammans med alla här på Global Citizen Festival", började Prinsessan Madeleine sitt välkomnande. Hon fortsatte sedan med att presentera sin mamma, Drottning Silvia som höll ett kort tal om Childhoods arbete.

60 000 personer fanns på plats i publikhavet. På scen stod artister som Tiesto, Alicia Keys, Carrie Underwood och No Doubt som uppträdde med Sting. Jay-Z avslutade konserten och som överraskning äntrade världsstjärnan Beyonce scenen under makens två sista låtar.

Bland gästerna fanns både politiker och kändisar. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon var där liksom chefen för Världsbanken, Jim Yong Kim. Från Danmark kom statsminister Helle Thorning-Schmidtt och Norge representerades av statsminister Erna Solberg.

Foto:Childhood/Instagram


Prinsessan Madeleine med skådespelaren Ryan ReynoldsPrinsessan Madeleine hälsar på Norges Statsminister, Erna Solberg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...