måndag 14 juli 2014

Grattis till Kronprinsessan Victoria som fyller år idag

Foto:kungahuset.se
Idag fyller Kronprinsessan Victoria 37 år. Hon firar sin födelsedag som vanligt på Öland.

Hela kungafamiljen är nu samlad på sitt sommarslott Solliden. Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prinsessan Estelle har flyttat in i sin nybyggda sommarvilla några hundra meter från Sollidens slott. I söndags deltog Prins Daniel i årets Victoriagolf som spelades på Ekerums golfbana. Precis som förra året var hans lagkamrat Peter Forsberg, men i år fick de spela i ihållande regn.

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia har semestrat på Franska Rivieran. Där har de bott i Villa Mirage i Sainte-Maxime, sommarhuset som Kungen ärvt av Prins Bertil. I år semestrade de med ett par goda vänner och sågs bada i havet från Kungens båt, Polaris.

I år blir det Prinsessan Leonores första sommar på Öland. Prinsessan Madeleine och maken Chris har semestrat med vänner i Stockholms skärgård, enligt Expressen. Inför måndagen är de på plats på Solliden för att fira Victorias födelsedag.

Prins Carl Philip har tävlat i STCC:s tävling på Falkenbergs motorbana i helgen, men även han är på plats på Öland inför måndagens firande. Den nyförlovade prinsen kommer tillsammans med fästmön Sofia Hellqvist som i år kommer att vara med vid firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats för första gången.


Firandet av Kronprinsessan Victoria börjar traditionsenligt på Sollidens slott.
Klockan 14.00 tar Victoria emot gratulanter i parken utanför slottet. Slottets grindar öppnar för besökare klockan 11.00.

På kvällen firas Victoria på Borgholms idrottsplats och hela kungafamiljen närvarar.
I år blir det musikunderhållning av bland annat Sanna Nielsen, Kevin Walker, Alcazar, Måns Zelmerlöw, Lill Lindfors, Linnea Henriksson och Panetoz. Kvällen konferencier är Mark Levengood.
Firandet i Borgholm startar klockan 17.00 då entrén öppnar. Kungafamiljen anländer 18.30.
Programmet 'Grattis Kronprinsessan!' med firandet från Borgholm, kan ses på SVT1 klockan 21.00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...