fredag 27 juni 2014

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har förlovat sig


Hovet kallade oväntat till en presskonferens på fredagskvällen för att meddela förlovningen mellan Prins Carl Philip, 35, och Sofia Hellqvist, 29.

Paret träffades på en nattklubb i Båstad sommaren 2009 och har varit ett par sedan 2010. Året därefter blev de sambor och bor nu i en lägenhet på Kungliga Djurgården. Det har spekulerats i att Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist kommer att flytta in i Villa Parkudden på Djurgården, ett hus som just nu håller på att renoveras. Ett annat alternativ är Villa Solbacken där Prins Bertil tidigare bodde.

I ett pressmeddelande från hovet säger Prins Carl Philip:
"Sofia har idag svarat ja på frågan om hon kan tänka sig att dela resten av livet tillsammans med mig. Idag är en lyckans dag för Sofia och mig."
Bröllopet kommer att hållas under sommaren 2015. Inget datum är ännu fastställt.

Det nyförlovade paret vinkade glatt till pressen när de anlände till slottet och promenerade hand i hand över inre borggården för att ansluta till Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia inne på slottet. Sofia Hellqvist hade valt en röd klänning och Prins Carl Philip var klädd i en mörkblå kostym.


Klockan 17:30 mötte paret sedan pressen utomhus på logården som är trädgården utanför Stockholms slott. Båda var oerhört glada över förlovningen och det blev en uppsluppen, avslappnad och öppenhjärtig förlovningsintervju.

Prins Carl Philip berättade att de förlovat sig på fredagsmorgonen. Förlovningen ägde rum ute på landet, på en plats som de båda älskar, sa han. Sofia anade inte att en förlovning var på gång, utan blev överraskad. Hon trodde att hon skulle iväg till jobbet precis som en vanlig dag. Istället gick Prins Carl Philip ned på knä och friade och Sofia fick en ring på fingret. Hon berättar själv att hon blev väldigt förvånad och smått chockad, även om hon hade lite på känn att det skulle hända inom en snar framtid. Om att förlovningen skedde just idag säger Prins Carl Philip: "Ibland känns det bara bra och det känns rätt och idag gjorde det det".

Både Prins Carl Philip och Sofia håller med om att det sa "klick" mellan dem båda när de träffades. Sofia berättar att Prins Carl Philip är den mest ödmjuka människa som hon har träffat. "Han har ett vackert hjärta och är en varm person", säger hon. Om Sofia säger Prins Carl Philip: "Hon har ett enormt hjärta, är klok, varm och ödmjuk."Hon får mig att känna mig bekväm. Jag känner mig hemma".

Även Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia deltog i presskonferensen. Kungen var på sitt allra bästa humör och berättade glatt om hur glada de är över förlovningen som de har väntat på länge. I kväll firas förlovningen med en familjemiddag, berättade han.

Sofia Hellqvist arbetar för välgörenhetsorganisationen Project Playground som hon grundat 2010 tillsammans med kompisen Frida Vesterberg. Project Playground verkar i Kapstaden i Sydafrika där man hjälper utsatta barn och ungdomar i kåkstäderna och ger dem en plats att vara på efter skolan och på fritiden. Man organiserar aktiviteter och arbetar med hjälp- och stödprogram.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...