fredag 30 maj 2014

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill öppnar slottet på Nationaldagen


Prinsessan Madeleine är snart på väg hem till Sverige med maken Chris O'Neill och dotter, Prinsessan Leonore. De åker till Stockholm inför nationaldagen den 6 juni och Prinsessan Leonores dop den 8 juni.

Hela kungafamiljen kommer att delta vid nationaldagsfirandet på Skansen, men på förmiddagen kommer Prinsessan Madeleine och Chris att ha ett eget uppdrag. I år är det de som inviger "Öppet slott" genom att öppna slottsdörrarna på slottsbacken och bjuda in till visning av slottet under dagen. Under nationaldagen är det traditionsenligt fri entré till slottet och dess utställningar och museum. Det bjuds även på musik och barnaktiviteter.

Det är tradition att någon ur kungafamiljen inviger dagen. Förra året öppnades slottet av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tillsammans med Prinsessan Estelle. Året dessförinnan var det Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine som tillsammans stod för invigningen och 2011 var det Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som hade uppdraget. I år blir det alltså Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill som möter folket och öppnar upp dörrarna till slottet den 6 juni. Slottsportarna öppnas klockan 10.00 från Södra valvet på Slottsbacken.


Förra året invigdes "Öppet slott" av Kronprinsessan Victoria tillsammans med Prins Daniel och Prinsessan Estelle.

2012 öppnades slottets dörrar av Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine.

Program: Öppningsceremoni klockan 9:45. Slottsportarna öppnas av Prinsessan Madeleine och Chris 'Neill kl 10:00. Se hela programmet för dagen här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...