torsdag 1 maj 2014

Hertiginnan Camilla och Prins Charles på begravning av brodern Mark Shand



Hertiginnan Camilla hade Prins Charles vid sin sida då hennes bror Mark Shand begravdes på söndagen. På kortet till sina blommor skrev hon som en sista hälsning: "Darling Mark, with happy memories and all my love."



Begravningen hölls i kyrkan Holy Trinity i Stourpaine i Dorset där Camillas syster Annabel Elliot har sitt hem. Camillas son Tom Parker Bowles och dotter Laura Lopes deltog också. Det gjorde även Camillas syster Annabel och hennes tre barn Ben, Alice och Catherine samt Mark Shands dotter Ayesha. Andrew Parker Bowels, Camillas före detta man, fanns också med bland begravningsgästerna.

62-årige Mark Shand dog förra veckan i New York där han deltog vid en välgörenhetsauktion på auktionshuset Sothesby's. Han snubblade och föll olyckligt utanför Gramercy Park Hotel när han var på väg in genom svängdörrarna efter att ha varit och tagit en drink med en släkting. Han slog huvudet i trottoaren så illa att han avled.



Mark Shands systersöner, Tom Parker Bowles och Ben Elliot hälsade gästerna välkomna in i kyrkan. Det var också de två som åkt till New York och eskorterat hem sin avlidne morbror i ett privatplan efter att den medicinska utredningen av olyckan var klar.



Annabel Elliot med Marks dotter Ayesha (i mitten) och sin egen dotter Catherine.







Mark Shand var Hertiginnan Camillas yngre bror och bosatt i Bayswater i London. Han var ofta på resande fot och arbetade med naturskydd och som författare av reseböcker. Han var mycket intresserad av elefanter och var känd för sin hängivenhet för att skydda den utrotningshotade asiatiska elefanten. Mark Shand var tidigare gift med Clio Goldsmith, men skild sedan 2009. Tillsammans har de den 19-åriga dottern Ayesha.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...