tisdag 4 mars 2014

Kronprinsessan Victoria ställer in resan till Sotji

Foto: kungahuset.se
Kronprinsessan Victoria ställer in sin resa till Paralympics i ryska Sotji. Den 9 mars skulle hon ha åkt och närvarat vid tävlingarna under två dagar. Under tisdagen beslutades det i samråd med UD att Kronprinsessan Victoria inte åker på grund av den rådande händelseutvecklingen i området.

Storbritanniens Prins Edward som är officell beskyddare av den brittiska Paralympics-truppen, har även han tidigare meddelat att han ställer in sin resa till Sotji på inrådan av den brittiska regeringen.

Närmast på programmet för Kronprinsessan Victoria står en resa till Frankrike den 6 mars. Tillsammans med Prins Daniel ska hon närvara vid invigningen av en utställning om konstnären Carl Larsson, "Carl Larsson - L'imagier de la Suède", som visas på Petit Palais i Paris.


Dagen efter är Kronprinsparet tillbaka i Sverige igen och Victoria kommer att få information på slottet av UD och en Afrikaexpert inför sin resa till Ghana och Tanzania.

Onsdagen den 12 mars firas Victorias namnsdag klockan 12.00 på inre borggården på slottet i närvaro av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Den 17-21 mars åker Kronprinsessan Victoria till Afrika där hon besöker Ghana och Tanzania.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...