måndag 16 december 2013

Drottning Silvia i intervju inför 70-årsdagen


Den 23 december fyller Drottning Sivia 70 år. Inför födelsedagen publicerar hovet en intervju med drottningen och en nytagen bild.

I intervjun besvarar Drottning Silvia frågor som ställts av personer i folkvimlet på Stockholms centralstation.
Hon får frågor om hur det är att vara drottning, vad hon gör på sin fritid och hur det är att vara mormor.

Det blir inte mycket fritid för Drottning Silvia, svarar hon på en av frågorna. Tyvärr blir det inte så mycket tid över till att umgås med vänner eftersom det är mycket program inplanerat för henne och Kungen.

Barnbarnet, Prinsessan Estelle, skulle hon gärna vilja ha mer tid tillsamman med, men gör så gott hon kan. "Jag försöker ta en halvtimme här och där", säger hon.

Drottning Silvia beskriver sig själv med ett brasilianskt hjärta, därifrån har hon fått spontanitet. Hon har ett tyskt sinne och en svensk själ, den organisatoriska sidan kommer från dessa två delar.

Hon har svårt att hinna med en privat hobby. Innan hon gifte sig tyckte hon mycket om att simma och gå på opera och teater. Nu ger livet henne så många olika möjligheter och hon får vara med om så mycket ändå.

Drottning Silvia har aldrig ångrat att hon blev drottning av Sverige. "Nej, jag har aldrig ångrat att jag gifte mig med den person som jag älskar", säger hon. Att vara drottning ger henne dessutom en särskild möjlighet att sätta fokus på de frågor som hon tycker är viktiga.

Under sina resor i Sverige har Drottning Silvia fått se mycket av landet och mött många människor. Det har varit roligt och intressant. Däremot skulle hon gärna vilja se mer av norra Sverige och lära sig mer om den samiska kulturen, berättar hon.

Se intervjun med Drottning Silvia här: Vimeo- Drottningen 70 årFoto: Julia Hetta/ Kungahuset.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...