onsdag 23 oktober 2013

Prins George Alexander Louis döptes på St James's Palace

The christening of Prince George

På onsdagseftermiddagen döptes Prins George i Chapel Royal på St James's Palace i London. Prins William och Hertiginnan Catherine hade valt att hålla dopet litet och privat för endast ett 20-tal inbjudna gäster. Endast den närmsta familjen och dopfaddrarna var närvarande. Drottning Elizabeth och Prins Philip var där liksom Prins Charles, Hertiginnan Camilla och Prins Harry. Kates föräldrar, Michael och Carole Middleton fanns på plats med Kates syskon, Pippa och James.

Prins William och Kate hade valt sju dopfaddrar till Prins George. Prins Williams kusin, Zara Phillips Tindall var en av dem. Hon väntar själv barn om ett par månader och kom tillsammans med sin man, Mike Tindall.
Övriga faddrar var:
Jamie Lowther-Pinkerton, tidigare privat sekreterare till Prins William och Prins Harry.
Julia Samuel, nära väninnan till Prinsessan Diana.
Hugh Grosvenor, son till Prins Williams gudmor Hertiginnan av Westminster.
Emilia Jardine Paterson, nära vän till Kate. De gick i skolan tillsammans på Marlborough Collage.
William van Cutsem, nära vän till Prins William och son till en av Prins Charles nära vänner.
Oliver Baker, nära vän till paret från skoltiden på St Andrews University.

The christening of Prince George

Prins George döptes i en spetsklänning som är en kopia av den äldre dopklänning som funnits i släkten Windsor sedan Drottning Victorias dagar. Den gjordes då till hennes dotter 1841, men har nu blivit för skör för att användas. 2008 sydde Drottning Elizabeths hovskräddare, Angela Kelly, en ny klänning som användes första gången när Prins Edwards och Sophies son James döptes.

Dopceremonin pågick under 45 minuter och Prins George döptes i vatten från floden Jordan av Ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Prins Harry och Pippa Middleton deltog med att läsa varsin bibelvers. Efter dopet bjöd Prins Charles och Camilla dopgästerna på te och tårta i sitt hem på Clarence House.

The christening of Prince George

Se bilder från dopet här: http://www.dailymail.co.uk
Fler bilder- http://kuvakauppa.lehtikuva.fi/

Från Hellomagazine.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...