söndag 16 december 2012

Prinsessan Madeleine och Chris- mer om bröllopet i St Moritz

Foto: kungahuset.se
Den här helgen är Prinsessan Madeleine och fästmannen Chris O'Neill i den exklusiva skidorten St Moritz i Schweiz där de deltar i kompisen Caroline Leksells bröllop.

Caroline är dotter till medicinteknikföretaget Elektas huvudägare Laurent Leksell, som även är en nära vän till kungen. Företaget Elekta grundades av Carolines farfar Lars Leksell 1972.  Caroline Leksell bor numera i London där hon jobbar som Industry Manager på Google. I lördags gifte hon sig med fästmannen, brittiske Graham Cooke som även han tidigare har jobbat på Google. (se länk här)
För en del år sedan var Caroline tillsammans med Jan Dinkelspiel som deltog i Expedition Robinson 2001 där han kom tvåa. Numera är han Sverigechef på Nordnet och gift med Ellen Stendahl, en annan av Prinsessan Madeleines väninnor. 2009 gifte sig Jan och Ellen och Prinsessan Madeleine deltog då på bröllopet tillsammans med dåvarande fästmannen Jonas Bergström. Även Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel var där.

I lördags var det dags för vinterbröllopet i St Mortiz efter en festuppstart sedan i torsdags och Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill fanns med bland gästerna. Prinsessan Madeleine var klädd i en blå klänning med svart spets upptill från Jason Wu. Samma klänning bar Prinsessan Madeleine när hon närvarade vid Opera News Awards i New York  den 29 april i år. Över klänningen hade Madeleine en vit pälsjacka från Roberto Cavalli. Denna pälsjacka har hängt med i flera år och Madeleine har den över sina festklänningar på höst- och vintersäsongen. Till detta hade Madeleine en svart clutch-väska från Bottega Veneta och långa örhängen med en stor vit pärla nedtill, samma som vi känner igen från förlovningsfotot.

Gäster på lördagens bröllop var även Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström som var där med sin nya flickvän Stephanie af Klercker. Paret är numera förlovade precis som Madeleine och Chris. Prinsessan Madeleines bästa kompis Louise Gottlieb var tärna på bröllopet iklädd en ljus klänning och bar en tärnbukett med vita blommor som bland annat innehöll vita rosor. Bröllopet hölls i stenkyrkan St. Moritz Dorf "Mauritius" dit gästerna anlände i buss.


Se bilder från bröllopshelgen här:
Prinsessan Madeleine och Chris anländer till bröllopet
Madeleine och Chris
Louise Gottlieb som tärna
Jonas Bergström och Stephanie af Klercker anländer till bröllopet

Se alla bilderna här-Lehtikuva.fiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...